V Prešove môžu občania posielať návrhy na udelenie verejných ocenení

16.01.2024 Prešov

Prešov 16. januára (TASR) - Návrhy na laureátov ocenení Cena mesta Prešov a Opálové zrnko mesta Prešov za rok 2023 môže verejnosť podávať do 28. februára. TASR o tom informovala tlačová referentka Mestského úradu v Prešove Lenka Šitárová.

Ako povedala, návrhy je možné zaslať na Mestský úrad v Prešove alebo prostredníctvom e-mailu podatelna@presov.sk. Návrh musí obsahovať osobné údaje navrhovaného. V prípade kolektívu, inštitúcie, podnikateľského subjektu presný názov a sídlo zriaďovateľa. Ďalej zdôvodnenie návrhu na udelenie, podrobné zhodnotenie činnosti a dosiahnuté úspechy, ako aj kontaktné údaje navrhovateľa.

Cena mesta Prešov je verejným ocenením, ktoré udeľuje mesto Prešov fyzickým osobám, právnickým osobám a kolektívom za vynikajúce tvorivé činy a dlhoročný mimoriadny prínos pre rozvoj mesta Prešov vo všetkých oblastiach spoločenského, hospodárskeho a kultúrneho života.

Opálové zrnko mesta Prešov je verejným ocenením mesta Prešov pre najúspešnejšie podnikateľské subjekty pôsobiace na území mesta Prešov za mimoriadne aktivity v oblasti výroby, obchodu a služieb.

Podrobnejšie informácie o verejných oceneniach mesta Prešov, o podmienkach a postupe pri ich udeľovaní sú zverejnené na webstránke mesta www.presov.sk.
 

Vyberte región